ПЕРМАНЕНТНІ ПРОКЕТИ

Виставка Олександра Мільштейна "Вікна у П'ятиполь"

З 23 серпня до 25 вересня в галереї "Дзиґа" відбудеться виставка Олександра Мільштейна "Вікна у П'ятиполь", яку підготувала Vozdvizhenka Arts House з Києва.
vikna 5pol Відкриття 23 серпня о 17:00.

Вхід вільний.

Як каже сам автор: "П'ятиполь - вигадане містечко у реальній Україні десь між Полтавою і Києвом. Ймовірно, тому його вікна виявилися не менш розтяжними і рухливими, ніж Windows, і в залі, яка майже конгруентна залізничному вагону, вікна міста перетворилися у вікна потягу". 

Про автора:

Олександр Мільштейн народився у 1963 році у Харкові, в 1985 році закінчив мехмат ХДУ. Відпрацювавши три роки молодим фахівцем в НДІ, де написав свої перші оповідання, спробував перейти звідти до лабораторії ХДУ, яка повинна була зайнятися пошуками квантової концепції фізичних основ людської свідомості. Після провалу роботи лабораторії Олександр почав писати. У 1995 р. переїжджає в Мюнхен. За цей час вийшли шість книг: чотири в Москві і дві в Харкові ( "Кодекс парашутиста", 2013 (видавництво "Фоліо"), "Піноктіко", 2008 (видавництво "Формат"). Остання на даний момент книга, "Паралельна акція", 2014 (видавництво "ОГИ") увійшла в шорт-лист премії «НОС» і отримала «Руську премію». Книга "Контора Кука" у 2017 році потрапила у лонг-листі "Премії П'ятигорського". У 2013 почав малювати. У березні 2016 року в Мюнхені, в SDI (Інститут мови і перекладу) відкрилася перша виставка Олександра під назвою "Rays and Other Letters". У квітні 2016 брав участь у фестивалі "Книжковий Арсенал", куди був запрошений Юрієм Андруховичем. Поряд з читанням текстів та дискусією були показані й картини Мільштейна. У травні 2016 взяв участь у виставці "Do not be afraid, you are already dead!", що відбулася у галереї "FOE156" (Мюнхен). У червні 2017 картини Олександра Мільштейна стали учасниками великої польсько-української виставки "ART-WORK", яка проходить у "Мистецькому Арсеналi" і в серпні 2017 переїжджає в Міську галерею міста Вроцлав (Польща). Сьогодні Олександр Мільштейн живе та працює в Мюнхені.

15.09 у рамках програми Форуму видавців у Львові відбудеться презентація книги Олександра Мільштейна "П'ятиполь".

Більшість картин, представлених на виставці, безпосередньо пов'язані з книгою: вони просто знаходяться всередині неї, в чому легко буде переконатися, відкривши її. Але деяка частина не пов'язана з книгою ніяк і викликана сюди, скоріше, самим топосом "вікон".

Виставка і книга Олександра Мільштейна - це подорож, для кожного відвідувача своя. Символічно те, що сама виставка-книга, або книга-виставка також буде подарожувати містами України. Далі Vozdvizhenka Arts House презентує проект у Харкові та відкриє ще одну виставку у своєму просторі у Києві. Львів - відправна точка цієї вигаданої подорожі у реальній Україні.


На відкритті виставки буде присутній сам автор і з ним можна буде поспілкуватись про складні та цікаві стосунки картин та текстів. 












ІНІЦІАТИВНІ ПРОЕКТИ