ПЕРМАНЕНТНІ ПРОКЕТИ

ХРОНІКА 2012

dzyga 2012 рік став дев'ятнадцятим обертом «Дзиґи». Робити висновки, підбивати підсумки та міркувати про підмурівки доречніше буде наступного року, коли нам виповниться 20. Але задля того, щоб не згубитись у нестримній круговерті проектів, акцій, фестивалів, презентацій, зустрічей, сенсацій та провокацій, мусимо зафіксувати що відбувалося цього року. Не задля самовихваляння, не задля мемуарів, а щоб потім не ходити і по пів дня не згадувати «цей художник приїжджав на «Тиджень»  у 2008-му році чи у 2009 -му?», «а ця група грала в нас на «Джаз Безі» чи на «Флюгерах»?». Бо коли посеред маршрутівки раптом викрикуєш «точно, з Брьоцманом тоді був Вертмюллер ! », то ризикуєш наразитися на нерозуміння оточуючих.
Кожен рік для нас повний прогнозованих несподіванок, бо сама суть  «Дзиґи» полягає в постійному експерименті. Щорічні «дзиґівські» проекти трансформуються, одні ініціативи вичерпуються, щоб потім, за кілька років виринути знову, інші з'являються з кількох слів, а потім стають «традиційними і невід'ємними», життя диктує своє, а ми з ним дискутуємо.
Для нас цей рік складався із підготовок та проведення «Флюгерів Львова», «ФанАртії», «Тижня Актуального Мистецтва», «Jazz Bez'у», виставок у галереї «Дзиґа», фотоклубі «5х5» та «Квартирі 35», вівторкових концертів Етноклубу, четвергових - Джаз-клубу, переглядів фільмів у Кіноклубі, зустрічей Фотоклубі, літературних вечорів у «Кабінеті», дискусій «Митуси» та цілої купи думок, розмов, ідей, намірів, які не піддаються фіксації, тай не потребують цього.
За приблизними підрахунками  упродовж 356 днів 2012 року «Дзиґа» провела більше двох сотень ( 200 -i ) мистецьких заходів.



Якщо спробувати занотувати основні події, то все виглядатиме наступним чином:


Галерея «Дзиґа»
archive.dzyga.com/artgallery
Галерея дзига
У галереї "Дзиґа" за рік відбулось 20 виставок сучасного мистецтва.

Цього року у  «Дзизі» виставлялися: Руслан Тремба, ВЛОДКАУФМАН, Ярослав Футимський, Юрій Коваль, Юрко Дячишин, «КРУЖКА ЕСМАРХА» (Мельничук, Небесник, Сусленко, Тремба), Михайло Красник, Костя Смолянінов, Сергій Радкевич,Петро та Андрій Гуменюки, Олекса Рідний, Натяля Колпакова, Володимир Стецькович, Стас Туріна, Володимир Топій.

Також відбулися виставка «Українська текстильна мініатюра», 5 проектів мультимедійної виставки «Місця майбутньої спадщини» у рамках партнерської програми "Спадщина майбутнього",  проект «NO NAME», виставка сценографії  «Віткаци та ми», благодійна виставка і аукціон «Від Різдва до Різдва» спільно із навчально-реабілітаційним центром «Джерело».

У проекті «Соціалка» цього року взяли участь художники Андрій Хір, Ярослав Футимський, Стас Туріна, Юрко Білей, ВЛОДКАУФМАН, Сергій Радкевич, Юрко Дячишин, Анатоль Степаненко та фотографи Марта Швець, Лук'ян Турецький і  Костя Смолянінов (фотопроект «Галицький слід .Весна 2012. Бучач»).

За 2012 рік галерея дала творчий простір для сотні митців.


«Кабінетні зустрічі»
archive.dzyga.com/podcast

kabi.netУ 2012році  відбулось понад 50 «Кабінетних зустрічей»: розмов з письменниками, критиками, перекладачами, культурологами,  презентацій книжок та критичних обговорень. Зокрема це були зустрічі із Сергієм Германом, Оленою Фешовець, Павлом Содоморою, Юрієм Садловським, Юрієм Винничуком, Павлом Содоморою, Остапом Сливинським, Іриною Шуваловоїю, Андрієм Содоморою, Олександром Бойченком, Ігорем Калинцем, Володимиром Хрущаком, Сергієм Онищенком, Мар'яною Савкою, Галиною Пагутяк, Маріанною Кіяновською, Юлією Мусаковською, Тимофієм Гаврилівим, Олегом Короташем, Володимиром Єшкілевим, Ярославом Грицаком, Анною Малігон, Данилом Яневським, Юрієм Чаришніковом, Олегом Лишегою, Володимиром Павлівим, Софією Губайдуліною, Лейфом  Ульссоном, Пьотром Зоммером та Адамом Загаєвським.

Також за цей рік відбулися презентація антології «Тотальний футбол» (Герке Наташа, Жадан Сергій, Положій Євген), «Ніч літератури» (за підтримки Чеського центу у Києві), презентація премії за дитячу літературу «Великий Їжак», вечір пам'яті Ігоря Римарука, «Ніч поезії і музики nonstop» у рамках Літературного фестивалю на Форумі Видавців та багато менших акцій.

Координатором та модератором літературних зустрічей є Юрій Кучерявий. Аудіозаписи зустрічей, яких вже можна знайти на сторінці літературного подкасту «Кабі.net».

 

Клуби:
Галицький дискусійний клуб «Митуса»
mytusa.org

mytusa.org  «Митуса» вже другий рік діє, визначає, обговорює важливі для Галичини і України питання їх сьогодення та майбутнього, проблем, упереджень, зайвого досвіду, браку поступу, перспектив та недоліків, місця у світовій системі координат...

Цього року на  «Митусі» обговорювались наступні теми: 
Хто нині є правдивим галичанином?
Чи варто галичанам зберігати матеріальну спадщину радянського періоду?
Кого галичани обирають до парламенту? Історія і сьогодення
Кіно і медіа: конкуренція і партнерство
Чи можливе справжнє українсько-польське примирення в питанні «волинської ізні»?
Чи Галичина належить до «руського міра»?
Як зберегти єврейську спадщину в Галичині?
Галичина: схід Заходу, чи захід - Сходу?
Від кого походять Галичани: що ми знаємо про до-руський період історії?
Між ЗУНР і Донецько-Криворізькою Республікою: якої державної моделі потребує Україна?
Чи можлива Партія Галичан?
Львів: місто для львів`ян чи для туристів?
У дискусіях брали участь: Данило Яневський, Александр Чаленко, Василь Расевич, Андрій Микитин, Орест Друль, Олена Аркуша, Роман Чмелик, Галина Боднар, Андрій Шуляр, Орест Корчинський, Мар'ян Мудрий, Володимир Єшкілєв, Андрій Салюк та ін.

Послухати записи всіх дискусій можна на сайті «Митуси» www.mytusa.org.

 

«Кіноклуб Олега Яськіва»
archive.dzyga.com/kc
кіноклуб Олега Яськіва

«Кіноклуб Олега Яськіва» щовівторка демонстрував та обговорював шедеври світового кіно та провів кілька кінофестивалів.

За цей рік на кіноклубі переглянуто близько пів сотні фільмів кіно та проведено Фестиваль чеських фільмів Мілоша Формана, програму шедеврів італійського кіно «Найкраще з Італії», програму російських документальних фільмів та презентацію української кінотрилогії "Із Табуретом через Гімалаї".

Також цього року аби розширити інформаційну діяльність Олег Яськів створив сайт http://prostir-kino.com.ua.




 
«JazzClub.Lviv»
archive.dzyga.com/jcl
JazzClub.Lviv
«JazzClub.Lviv», котрий діє вже чотири роки, продовжує розвивати джазовий рух у Львові, просуває молоде покоління львівських джазових музикантів, влаштовує навчання та ініціює нові проекти.

Цього року, окрім традиційних четвергових зустрічей, музиканти джаз-клубу почали давати безкоштовні джазові концерти у «Квартирі 35» ще й у середу, п'ятницю, суботу та неділю.

Цього року джаз-клуб провів коло 50 концертів та джем-сейшенів, у яких брали участь (Італія), Frank Parker (США), Алекс Максимів (Канада), Angela Gaber, Grzegorz Pałka, Michael Parker (Польща), Ігор Закус, Андрій Арнаутов, Юрій Яремчук, Марк Токар, Родіон Іванов, Денніс Аду, Вадим Бессараб , Євгеній Пугачов,Олексій Боголюбов,Валентин Корнієнко, Дмитро Радзецький, Роман Гуменюк, Юрій Середін, Роман Бардун, Михайло Балог, Андрій Кохан,  Анастасія Литвинюк, Ігор Гнидин ...

Для львівських музикантів цього року майстер-класи проводили: всесвітньо відомий басист Richard Bona, французьке тріо "PARADOX" та нью-йоркський саксофоніст Marcus Strickland.

У 2012 -му  «ДжазКлуб.Львів» знову виступив співорганізатором престижної міжнародної джазової школи «Cho-Jazz 2012»  та «Львівської літньої джазової школи» під творчим керівництвом Michael Bowie (США).. Учасники джаз-клубу виступали на фестивалях «Флюгери Львова», «ФанАртія» та «Jazz Bez».




«Етноклуб Набутків»
archive.dzyga.com/ethnoclub

Етноклуб Набутків

«Етноклуб Набутків» щовівторка продовжує «набуватися у добрій манорії», влаштовуючи концерти, сейшени, перегляди кіна та майстер-класи гри на давніх інструментах. Не в останню чергу завдяки клубу виникло та набуло розголосу кілька нових музичних проектів, а на «Флюгерах Львова» розпочато традицію Прокидання з «Гич оркестром».

За цей рік Етноклуб провів більше 30 концертів на яких виступали: "Yara Arts Group" з Мангеттена, славетний бандурист Юліян Китастий зі Штатів, китайські музиканти у проекті "ЧАЙНА МЕЛОДІЯ", «Janusz Prusinowski Trio» з Польщі, київські«ТаРУТА», «Куку-Шанель» та"GrozovSka Band",  Олег Сухарєв («Самі Свої») з Полтави, харківські «BAndurbaND», етнографи і збирачі  поліського фольклору«Сільська музика» з Рівного,верховинські «Петровичі», подільська «Zapaska», російські та українські «Gardarica», що грають музику менестрелів, львівські «Люди Добрі», «Йорий Клоц», «Ойкумена»,блюзмен Олег «Калич», ансамбль старовинної музики «Kings & Beggars», курбвсівські «Курбāси», «Cherry Band», «ГИЧ Оркестр»...

У січні Етноклуб вкотре організував польову лабораторію у Віпче - присілку Верховини - де разом автентичними гуцульськими музиками святкували Різдво.




Фотоклуб «Ч/Б. 5х5»
archive.dzyga.com/fotoclub

Фотоклуб 5х5
Фотоклуб «Ч/Б. 5х5» щомісяця відкривав виставки світлин (за незмінною формулою:  5 фото на фасаді клубу і 5 - усередині), щосереди влаштовував зустрічі із фотографами та «нефотографами», кінопокази, майстер-класи і час-від-часу займав експозиціями «Квартиру 35». Цього року у форматі «5х5» виставлялися: Андрій Бояров, Ельміра Сидяк, Владислав Краснощок, Євгенія Павленко, Юля Дроздек та Василіса Незабаром...  

На творчі зустрічі до фотоклубу приходили: Кшиштоф Войчеховскі, Олександр Глядєлов, Олександр Шамов, Олег Введенський, Євген Дуля, Марта Швець, Михайло Палінчак, Вікторо Корвік, Ярослав Футимський, Лук'ян Турецький...

Також на фотоклубі було проведено майстер-клас Ігоря Полякова з чорно-білого ручного друку, Олександра Шамова з RAW-конвертаці,  американської викладачки фотографії Kim Varnadoeз чорно-білої рукотворної світлини, презентація фотопроекту «Галицький слід»...

Цього року фотоклуб у рамках зустрічей «не фотографами» влаштовував концерти імпровізаційної музики із Юрієм Яремчуком , Остапом Мануляком, Сергієм Зеленським, Андрієм Арнаутовим...


Події:
«Щедрий вечір з добрим джазом»
shockolad.com
Щедрий вечір з добрим джазомТрадиційно вже три роки поспіль рік дзиґівських акцій  починається джазовими щедрівками та колядками на  «Щедрому вечорі з добрим джазом», які влаштовує  «ShockolaD», «Дзиґа» та джаз-клуб. 2012 року «ShockolaD» запросили на щедрівку своїх друзів: екс-вокалістку гурту Дану  Винницьку, польську співачку  Кароліну Беімчік  та американку Брію Блессінг. На концерті було представлено джазові «Спи Ісусе», «Бриніла Коса», «Сивая зозуленька», «Во Вифлеємі» та ін..


«Щедрий вечір» проходив у рамках проекту  «Музика Різдва: від бароко до джазу», другою частиною якого була  феєрія«Йдемо до Вифлеєму».
Давні різдвяні мелодії Європи виконували ансамбль "A cappella Leopolis" та оркестр "Leopolis". Організатором феєрії був Роман Стельмащук.




«Флюгери Львова»
archive.dzyga.com/flugery
Флюгери Львова
Із 29 квітня по 1 травня «Флюгери Львова з Бучач» святкували свою десяту весну. Три дні у дворику Львівської Ратуші не припинялися музика, танці та радість.

Різноманітні відтінки джазу та етно презентували: польські «Tolhaje», «Tsigunz Fanfara Avantura», полько-казахські «Angela Gaber Trio», польсько-українські «DagaDana», «Projekt Grzegorza Rogali» з Польщі, Ізраїллю та Україна, «Пушкин Клезмер Бэнд» з України, Молдавії та Росії, «AtmAsfera» «ДахаБраха», «Free Breath», «Dzyga Jazz Quintet», «Vinipuz Mob» та «ShockolaD».

Традиційне ранкове «Прокидання» цьогоріч відбувалося з новим явищем львівської музики, її новою надією і новою провокацією - делікатно-екстравагантно-емоційно-розважальним «ГИЧ Оркестром».

 Звіт | Фото 



 
«FаnARTia»

FanARTiaЦе була велика  культурна подія під час «EURO 2012» у Львові. Упродовж трьох днів (роково-літературний, етно джазовий) у офіційній фан-зоні виступали рушії української музики: «Михайло Барбара Projekt», Сергій Жадан та «Собаки в космосі», «AtmAsfera», «Гуцул Каліпсо»,  «Qarpa», Григорій Семенчук, Юрій Іздрик та «DrumТиАтр», «Гич Оркестр», «Йорий Клоц», «Dzyga Jazz Quintet», «Open Blues Band», польські зірки джазу «Jarek Smietana Band» та львівський «ShockolaD» у супроводі Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова».

Завершилась «ФанАртія» дводенним рейвом «FаnARTia»: Electronic Days. Вперше в Україні на одній сцені виступали легенди електронної музики Goldie, Atomic Hooligan та dBridge. Окрім них, на електронних днях виступали першопрохідці української електронної музики:      Djs Derrick, Tonika, Max Nrg, Garry Shumoff,  Bob Rovski, Max Nrg, Mc Ned   та польські Ros ft. Lady Katee .Такої віддачі, енергетики і емоцій не пригадували очевидці багатьох рейвів.

Звіт 1 | Звіт 2 Фото




«FortMissia»
 fortmissia.com 
FotMissia Один із найпотужніших і найкреативніших транскордонних фестивалів цього року не знайшов належної організаційної та фінансової підтримки в Україні. Польська частина фестивалю  «Fort.Мissia» відблась 21 липня на  форті Borek, який знаходиться за кілометр від лінії кордону. У фестивалі взяли участь: «ГИЧ оркестр»,Recital Wojciecha «Elvisa» Sosnowskiego , «Miąższ»,«Beer Blues Band»,Recital Adama Hajduka , «Pigs Like Pigeons»,Chor gospel «Twoje Niebo»,PECTUS & Filip Moniuszko  та  DJ Bleiz .

Організаторами з польської сторони були: Związek Gmin Fortecznych Twierdzy Przemyśl, Starosta Przemyski, Stowarzyszenie Dziedzictwo Europy Środkowej, Stowarzyszenie 3 Historycznego Galicyjskiego Pułku Artylerii Fortecznej im. Księcia Kinskyego

| Фото |





 

«Літня Джазова Школа»

Літня джазова школаУ серпні вже вдруге відбулась "Літня Джазова Школа ", яку організувала «Дзига» та «JazzClub.Lviv» за підтримки Посольства США в Україні.

Упродовж чотирьох днів для трьох десятків молодих (а також вже досвідчених) музикантів у Львові викладали майстри джазу зі США:  контрабасист Michael Bowie, та чиказький барабанщик Frank Parker Окрім лекцій та майстер-класів, українські музиканти мали змогу вільно поспілкуватись та пограти на сейшенах із музикантами світового рівня. Досі навчання у форматі workshops для українських музикантів було доступним лише за кордоном.

Координатором Літньої Джазової Школи були Ігор Гнидин та Анастасія Литвинюк.

| Відео |  






«Тиждень актуального мистецтва»

archive.dzyga.com/tam
archive.dzyga.com/dp  
тиждень ктуального мистецтваІз 31 серпня по 8 вересня на «Тижні Актуального Мистецтва» було представлено близько двадцяти авторських і кураторських проектів, та кілька проектів молодих митців. До Львова із лекціями та проектами завітали класики сучасного українського мистецтва Тіберій Сільваші і Анатоль Степаненко та визнаний польський митець Кшиштоф Беднарський...

Авторські проекти здійснили знані митці  Олекса Фурдіяк, Данііл Ґалкін, Сергій Петлюк,  Ярослав Першко, Яцек Яґельський,  Василь Лінде-Кричевський молодший ,Владислав Бунін, Олесь Демко , а також представники молодого покоління Богдан Шумилович, Тарас Котляр,Олег Перковський, Денис Струк, Володимир Стецькович та ін.

Упродовж «Днів Мистецтва Перфоманс у Львові»свої перфоманси представили молоді художники Юрко Білей, Павло Ковач (junior) та Ярина Шумська, визнані майстри Василь Бажай і Володимир Топій, перфомери з Ізраїлю Тамар Рабан, Ґай Ґутман і Мішел Шрайбер, поляки  Януш Балдиґа, Кароліна Кубік, Вальдемар Татарчук, Моніка Шидловска, а також Найджел Ралф з Ірландії та Надін Суре із Канади.

У  «Школі перфомансу»  взяло участь більше сорока учнів із Львова, Києва, Харкова, Одеси, Тернопільської області, Любліна, Ченстахови та Варшави.
Кураторами бієнале були Володимир Кауфман (Україна), Тамар Рабан (Ізраїль), Януш Балдиґа (Польща).

| Звіт | Фото |





Вулиця Сергія Кузьминського у Мостиськах 

Вулиця Сергія Кузьминського у Мостиськах 5 жовтня до 50-ліття із дня народження Сергія Кузьминського у м. Мостиська відкрилася вулиця на його честь та відбувся концерт пам'яті. У концерті взяли участь «Перкалаба», «King Size», «Абу-Касимові капці» та «Гич оркестр». Присутніми були і колишні учасники «Братів Гадюкіних». Ініціатива належила депутатам Мостиської міської ради, середовищу організаторів фестивалю «ФортМісія», ГО "Альтернатива", Компанії "АртМакс" та МО «Дзиґа».

  Звіт | Відео |
















«Jazz Bez»
archive.dzyga.com/jazzbez
Jazz BezІз 7 по 17 грудня  «Jazz Bez» відмузикував п'ятнадцятьма містами України і Польщі. Джаз лунав відЛюбліна до Харкова, від Перемишля до Севастополя, а крім цих міст у джазовому русі поєдналися Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Рівне, Одеса, Санок, Білосток та Новиця. Вперше фестиваль масштабно відбувся у Києві. Серцем джазового руху, як завжди, був Львів.

Для нас грали майстри джазу із США, Канади, Швейцарії, Португалії, Великобританії,Ізраїлю, Німеччини, Росії, Литви, Словаччини, Польщі та України.

У Львові виступали: «Meeting of sounds»,  «Sonic Forecast», «Mike Russell feat. Klos & Dabrowski Project»,   «Oblychchya Mist», «Tomek Grochot Quintet feat. Eddie Henderson» ,  «Jazz Pospolita», «Peter Van Huffel & Alex Maksymiw Quartet», Ігор Закус & «Z-Band», «Trіangular Matrix», «Drymbient» , «Ensemble Nostri Temporis», «Константи», «Perelman Trio», «DrumТиатр», «High Definition», «Ultramarine» , «Vinita Formation» , «Plaistow» , «Artur Dutkevicz Trio» , «Daktari»  та «Benito Gonzalez trio». І, Звісно, фестиваль не вичерпувався одними концертами, бо були ще і захоплюючі джем-сейшени, і пригощання від торгової марки «Бучач», і дискусії, і ще багато емоцій, пов'язаних з джазом.

Цьогорічний «Jazz Bez», напевно, був найбільш складним за логістикою, найбільш різноманітним та насиченим за емоціями. Проте, так здається кожного «ДжазБезу».
| Фото |Відео |


А коли вести мову про концерти, презентації та заходи, які виникали з нашої ініціативи, або за нашої підтримки, то особливо важливими для нас були приїзд Ярини Якуб'як та концерт гурту «Їжак»,  поява на світ альбому «World» гурту «ShockolaD», проекти  Влодка Кауфмана до творчості Бруно Шульца, допомога Дем'янк  Гиричу на «ДжазБезі», перший українсько-польський   «Фестиваль  партнерства»,  участь українських митців у «Днях Львова у Кракові», «Noc Kultyru 2012» у Любліні та «Європейському стадіоні культури» у Жешуві,  Десятий Фестиваль Давньої Музики у Львові та концерт «Музичний дарунок Йоганнові Себастьяну Баху», приїзд «Socash Solo» та Чеслава Мозіля, «Ніч Поезії І Музики Нон-Стоп 2012» у рамках Сьомого міжнародного літературного фестивалю на «Форумі Видавців», фестиваль музичної альтернативи «UA/PL», «Конгрес культури» у Любліні та міжнародний семінар менеджерів культури «Connected by the Border» у Львові,проекти «ФранкоФесту», «Австрійські Вечори», XVIII «Контрасти», участь наших митців у ізраїльському фестивалі перфомансу «ZAZ» та ще багато інших акцій, перелічити, які забере дуже багато часу.



У 2013 році «Дзиґа» планує продовжувати всі свої ініціативи попередніх років, відсвяткувати свою двадцяту річницю, відкрити свою філію «Dzyga.PL» на теренах ЄС , в Sanoku, а крім того провести фестиваль «Fort.Missia» з українського боку (як масштабне приготування до 2014 року, коли будемо відзначати 100-ліття Першої світової війни), розширити Літню Джазову Школу, реформувати «Школу Перфомансу», », ще більше розширити географію «Jazz Bez», запустити глобально по світу давно вимріяний проект «Art Duty Free »...

«Дзиґа», як і завжди тримається та крутиться, спонукуючи крутитися сотні людей, творячи несподівані проекти, поєднуючи мистецький потенціал різних середовищ та даруючи радість від творчості. Сподіваємось, наступного року ця круговерть набуде ще більшого  прискорення.

З побажаннями натхнення та наснаги, «Дзиґа»



Ми вдячні цим людям:

Щиро дякуємо нашим друзям, без яких нам не вдалося б зробити стільки добрих справ:  Алексу Максиміву, Анатолю Степаненку, Анджею Дрозду,Анні Лазар, Андрію Жолобу, Ані Вовк, Андрію Білоусу, Божені Городницькій,  Богдану Шумиловичу,  Борису Захарову, Богдану Дзюньку, Вальдемару Татарчуку,  Василю Бажаю,  Деріку,  Віктору Руденку,  Віті Сусак, Володимиру Бєглову,  Володимиру Горбацю,  Володимиру Павліву, Володі Топію,Володимиру Розбицькому, Грицьку Семенчуку, Григорію Бурбезі,  Григорію Новіцькому,  Дані Винницькій, Зеновію Мазурику,Зосі Івановій, Ірині Струк, Ігорю Зарембі, Ігорю  Гнидину, Ігорю Закусу,  Ірині Магдиш, Ірині Подоляк, Ігорю Мамусу, Катерині Сліпченко, Кості Смолянінову,  Кшиштофу Савіцкому,  Марічці Артем'юк, Марті Більській, Марті Лотиш, Марку Токару,  Михайлові Барабашу, Марціну Зінєвічу, Михайлу Барбарі,  Моху, Міхалу Шулю, Лесі Антонович, Насті Литвинюк, Наталі Церклевич, Назару Поливці, Оксані Ременяці,Олегу Баковському, Олегу Засадному, Оксані Фористині,  Олександрі Коваль, Олегу Макару,  Олегу Макогону,  Олексі Фурдіяку,  Олексію Карповичу, Олексію Курилишину, Олексію Хорошку, Олені Бабій, Олені Зоц, Олесі Островській-Лютій, Олесю Дзиндрі, Остапу Костюку, Олі Вишні, Раяну Сокашу,  Роману Ганкевичу,  Роману Лозинському,  Роману Росю,  Сашкові Полякову,  Сергію Петлюку,  Сергію Федорчуку,  Соломії Чубай,  Соломії Короненко, Стасу Туріні, Уляні Баран,Тетяні Давиденко, Тамар Рабан, Тіберію Сільваші,  Тоніці, Юрію Гнатковському,  Юрію Яремчуку,  Юрію Іздрику, Янушу Балдизі, Яцеку Журу, Яцеку Марцінчаку, Ярославу Дрозду,Ярославу Ґодуну, Ярославу Рущишину, Ярославу Футимському та іншим близьким до нас людям.

Також засвідчуємо вдячність і повагу всім партнерам, разом з якими цього року робили проекти. А це:  Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» (програма і³), Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Польський Інститут у Києві, Генеральне посольство держави Ізраїль в Україні, Інститут актуального мистецтва, Громадське об'єднання «Вірменська 35», Fundacia «TransKultura», Центр Культури міста Люблін, «Варштати Культури» (Центр Культури м. Люблін), компанія «Elecor», Мостиська районна рада.

Окрема подяка : торгова марка «Бучач»,Національна мережа готелів "Reikartz",готелі «Жорж» та «Екотель»

Інформаційну підтримку нам надавали: ТРК «Люкс», Радіо «Львівська хвиля», Радіо «ЕРА», ТРК «Міст», «Країна», «Львівська пошта», Всеукраїнський джазовий портал «UAJAZZ.COM»,  Всеукраїнське видання «Український Тиждень», Варіанти, Продюсерський центр «Jazz in Kiev», «Lviv Today», ZAXID.NET, «Високий Замок», «Новий Погляд», АРТ-Вертеп, «Сумно», телеканал  НТА,  ЛОДТРК «Львів», Телеканал новин «24», Vizitlviv.net.,  LvivOnline,InfoLviv.Net

«Дзиґівські» проекти творили: Маркіян Іващишин, Влодко Кауфман, Ліда Савченко-Дуда, Юлія Хомчин, Сергій Каленюк, Наталія Лозинська, Леся Антонюк, Андріан Кліщ, Ірина Струк, Софія Іванова, Андрій Іздрик, Тарас Фединець, Денис Овчарук, Лаврін Шимін, Юрій Буцик, Юрій Кучерявий, Юрко ВовокоГон, Остап Костюк, Ігор Гнидин, Анастасія Літвінюк, Костя Смолянінов, Олег Яськів ,Леся Антоновича ще багато людей доброї волі.

www.archive.dzyga.com

приєднуйтесь до нас у facebook 

ІНІЦІАТИВНІ ПРОЕКТИ