ПЕРМАНЕНТНІ ПРОКЕТИ

Графічний роман «Герой поневолі».Том 2.

В п'ятницю, 26 травня, в галереї «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) відбудеться виставка оригіналів рисунків та презентація другого тому графічного роману«Герой поневолі» за повістю Івана Франка

Графічний роман «Герой поневолі».Том 2 Проект триватиме з 26 травня по 4 червня.

Відкриття та початок презентації
26 травня о 17:00.
Вхід – вільний.


Художник та співавтор концепції – Міхай Тимошенко
Адаптація тексту та співавтор концепції – Кирило Горішний

З нагоди виходу в світ тому 2 графічного роману “Герой поневолі” мистецьке об'єднання “Дзиґа”, видавництво “Леополь” та “Альянс Франсез” м. Львів запрошують Вас на виставку оригіналів рисунків та презентацію книжки.

Заходьте та дізнайтесь про подальші пригоди канцеляриста Степана Калиновича на львівських барикадах! В томі 2 зможете познайомитися з новими колоритними персонажами та відкрити для себе історію революції і силу любові! Подорожуйте в часі та пориньте у Львів часів Австрійської імперії очима Івана Франка та сучасних авторів. Вперше в Україні видана класична українська література у вигляді графічного роману.

Цей вид мистецтва особливо широкої популярності набув у Франції та Бельгії. У франкомовному світі такі мальовані історії належать до жанру під загальною назвою “Банд Десіне” (мальовані стрічки). Він цікавий для всіх поколінь і вважають його одним з “дев’яти найважливіших мистецтв”. В Україні цей жанр ще маловідомий. Називають його “коміксом” і часто асоціюють з дитячою літературою.

Автори твору “Герой поневолі” пропонують подолати стереотипи та ближче познайомити вас з надзвичайно цікавим культурним явищем французької і бельгійської культури.

***

Перші примірники тому 2 графічного роману “Герой поневолі” будуть ексклюзивно представлені у Львові 26 травня о 17.00 год. в галереї “Дзиґа”. Вже найближчим часом повідомимо Вас про дату початку прийому замовлень книги.

Про графічний роман “Герой поневолі”:

Графічний роман “Герой поневолі” – двотомна графічна адаптація однойменної повісті Івана Франка.

“Буря Весни народів зірвалася 13 марта 1848 року у столиці австрійської імперії – Відні та одразу перенеслася до Галичини. Серед людності зростав запал до повстання, нечуваного в історії Львова. На цитаделі набиті гармати були націлені на ратуш. Роздразнення змагалося. Всі почували, що мусить прийти до вибуху. Стало се 1 листопада 1848 року. Сей пам'ятний день для Львова починався вже з ранку. Ратуш розсипався в розвалини від гарматних куль та палав огнищем. Ціле середмістя було як пекло. Крик, писк, біготня, тріск меблів, викидуваних на вулицю, гойкання гвардіяків, ремісників і всякого дрібного люду, що робив барикади.

Ці розбурхані хвилі революційного руху внесли неспокій і заколот у тихе, самітне життя канцеляриста Степана Калиновича… Барикади у Львові, і він, найвірніший цісарський підданий, також причинився хоч одним полінцем до сеї революційної будови! Чого вони хочуть, за що б’ються, на що надіються? Він ніколи не розумів революційного запалу, а тепер найменше. Чув лише, що для нього нема виходу, що він тут немов у клітці. Але як звідси драпнути на волю?” (Іван Франко)

Про авторів:

Міхай Тимошенко (нар. 1980 р. в м. Мачін, Румунія) – художник та співавтор концепції. Працює в жанрах живопису, карикатури, графіки. Йому виповнилося 19 років, коли молодий митець повернувся в Україну, країну його прадіда. Міхай Тимошенко закінчив Львівську національну академію мистецтв (відділ графічного дизайну) у 2006 р. Є учасником міжнародних виставок з 1998 р. та автором таких персональних виставок, як “Авто-портрет” та “Театр-портрети”. Його вабить також світ театральної режисури та пантоміми, що впливає на репрезентацію персонажів його графічних романів.

Кирило Горішний (нар. 1977 р. в Парижі, Франція) – адаптація тексту та співавтор концепції. Здобувши ступінь магістра історії в Сорбонні, 2002 року пoвернувcя на близькі йому терени: у Східну Європу, а саме в Україну – землю його дідусів і бабусь. Відтоді, як фотограф та видавець він намагається збагнути та висвітлити душу країни. Особливу увагу приділяє соціальним, етнічним та історичним питанням. Зокрема досліджує життя народу Карпат – гуцулів. Співпрацює з міжнародною пресою та виставляє свої фотографії у галереях і музеях світу.

***
Видавництво "Леополь" мандрує крізь епохи, щоб дослідити та висвітлити багату культурну спадщину України.
www.leopol.net

Графічний роман "Герой поневолі" на Фейсбуці. Приєднуйтесь !
https://www.facebook.com/HerojPonevoli

Відгуки про графічний роман “Герой поневолі”
http://leopol.net/?page_id=33
ІНІЦІАТИВНІ ПРОЕКТИ